Artikel

Airlines met de meeste en de minste beenruimte

Veel reizigers zien op tegen de beperkte beenruimte in vliegtuigen. Slechts vijf centimeter extra kan het verschil betekenen tussen een aangename en een krampachtige vlucht. Dit is hoeveel beenruimte je mag verwachten van de populaire vliegmaatschappijen.

Comfortabel vliegen

Mensen van 1,80 meter of groter kennen het probleem: moeite hebben met het aannemen van een comfortabele houding in vliegtuigstoelen. Beperkte beenruimte in vliegtuigen maakt het strekken van de benen vrijwel onmogelijk. Zelfs in een stoel aan het gangpad is deze opgave lastig. Als maatschappijen spreken over beenruimte duiden ze daarmee de afstand aan van je rugleuning tot de achterkant van de stoel voor je. Maatschappijen laten hun vliegtuigcabines inrichten op een manier waarop het comfort evenredig is aan de prijs die gemiddeld voor de vlucht wordt betaald.

Goedkope vliegtuigmaatschappijen

De minste beenruimte mag je, vanzelfsprekend, verwachten van low-cost maatschappijen. Maar omdat de reistijd korter en de prijs lager is, nemen veel mensen dit gegeven op de koop toe. De meeste bewegingsruimte heb je doorgaans in de eerste rij en in de rijen bij de nooduitgangen. Daarnaast bieden de meeste maatschappijen tegen betaling stoelreserveringen aan met extra ruimte. Dat de ruimte voor de benen groter is in de Businessclass is bekend. Maar wist je dat er ook wezenlijke verschillen (in centimeter) zijn tussen de Economyclasses van verschillende vliegmaatschappijen? Statistieken van World Ticket Center wijzen de volgende verschillen uit:

 

vliegtuig beenruimte V2

Maatschappijen vernieuwen hun vloot voortdurend waardoor cijfers kunnen afwijken.

Prijsvechters zijn populair onder Nederlanders. Met een beenruimte van 74 centimeter zitten populaire maatschappijen zoals Ryanair, Easy Jet en Transavia (maximaal 76 cm), wat betreft de beenruimte in Economyclass, op één lijn. Andere vliegtuigen die veel geboekt worden, zoals KLM (79 cm), British Airways (79 cm) en Emirates (81 cm), bieden significant meer bewegingsvrijheid in hun Economyclasses. Reizigers die besluiten Businessclass te vliegen genieten van een zee van ruimte – soms twee keer zoveel als een plaats in Economy. Met een ruimte van 185 centimeter berg je je ledematen in toestellen van British Airways het meest comfortabel op.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten bij het vliegveld

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Lekker voordelig op vliegvakantie naar deze 7 nieuwe bestemmingen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!