Artikel

8 x gedragsregels in Japan

Japan, het land van de rijzende zon! Misschien ben je er al ooit eens geweest of kijk je verlangend uit naar het moment dat je mag afreizen, hoe dan ook, in Japan hebben ze natuurlijk zo hun eigen ongeschreven wetten. Deze 8 zijn de moeite om te onthouden waard.

1. Beestje niet bij de naam

De schroomvallige Japanners noemen vooral de vrouwelijke genitaliën nooit bij de naam. Ze spreken van ‘asoko’, dat zoiets als ‘daar’ betekent. En bijna iedereen weet dan wat er wordt bedoeld.

2. Links lopen

In Japan lopen voetgangers net zo strak aan de linkerkant op het trottoir als automobilisten dat doen op de weg. Het zal je vast geen moeite kosten om met ze mee te lopen, maar het is maar dat je het weet!

3. Zoenen verboden

Iemand drie dikke zoenen geven, dat doen we alleen in Nederland. In Japan geen drie zoenen ter begroeting, zelfs geen handdruk! In Japan ben je nogal een ‘hentai’ (mafkees) als je de ander onnodig aanraakt. Japanners buigen naar elkaar.

4. Geen fooi geven

Niemand geeft een fooi. Het zorgt alleen maar voor verwarring. Grote kans dat als je toch geld achterlaat op je tafeltje de serveerster je achter na rent om het terug te geven.

5. Publiekelijk je neus snuiten

Japanners haten het om hun neus te snuiten in het openbaar. Of nog erger: dat ze het anderen zien doen. Continu de neus ophalen mag dan weer wel. Moet je echt snuiten, ga dan even naar het toilet.

6. Sojasaus

Doe nooit in het openbaar sojasaus over de rijst. De kok zal diep beledigd zijn. Maar mocht je dat stiekem toch lekkerder vinden, dip dan bijvoorbeeld groenten in de saus en eet de rijst er achteraan, zodat je het toch nog proeft.

7. Benen over elkaar

Japanners zitten vaak met hun benen strak tegen elkaar aan. Ze doen ze niet losjes over elkaar heen. Dat is meestal te informeel en ongepast.

8. Op straat eten

Eten doen de Japanners met aandacht en met respect voor het voedsel. Daar ga je dus even bij zitten. Je eet niet al lopend over straat.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Je eerste vakantie als single: 3 tips

Japan: sushi, bloesem en geisha’s

Japanse vrouw moet achternaam man aannemen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie