Artikel

8 weken geen onveilige seks na reis zika-gebied

Wie terugkomt uit gebieden waar het zika-virus heerst, doet er verstandig aan om de eerste twee maanden na terugkomst geen onbeschermde seks te hebben. Dat adviseerde de wereldgezondheidsorganisatie WHO afgelopen dinsdag.

Zika Virus

Het zika-virus, wat mogelijk gevaarlijk kan zijn voor ongeboren kinderen, is niet alleen via muggen maar ook via seksueel contact overdraagbaar. De WHO adviseerde al om vier weken na terugkomst uit zika-gebied geen onbeschermde seks te hebben, maar met het huidige advies wordt die periode verdubbeld.

Vrouwen zwanger

Vrouwen die graag zwanger willen raken, wordt geadviseerd om daar tot minstens zes maanden mee te wachten als hun partner symptomen van het zika-virus vertoont. Het virus komt voor in grote delen van Latijns- en Midden-Amerika.

zika virus

zika mug virus

Olympische spelen

Eerder deze week werd bekend dat  zo’n 150 deskundigen uit de medische wereld een brief hebben gestuurd naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarin ze ervoor pleiten de Olympische Spelen uit te stellen of te verplaatsen vanwege het zika-virus.

De deskundigen zijn bang dat de komst van honderdduizenden mensen naar de Spelen in Rio de Janeiro zal leiden tot meer baby’s met hersenbeschadiging en de verspreiding van het zika-virus wereldwijd zal versnellen.

Tijgermug

Het zika-virus kan volgens onderzoekers bij ongeboren kinderen de hersenaandoening microcefalie veroorzaken, een aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedel van de baby te klein blijft. Het virus wordt verspreid door de tijgermug.

WHO heeft een website gemaakt om atleten en bezoekers actief te informeren over het zika virus en wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze besmet raken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen singlereizen tot eind maart door coronavirus

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

Kan je je vakantie (gratis) annuleren omwille van het coronavirus?

Seks opgeven om te kunnen reizen?

OnGo Care maakt reizen met kanker mogelijk

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie