verrassend spannend op reis

7 dingen die je niet weet wanneer je een vliegreis boekt

Zoals ieder ander merk doen ook vliegmaatschappijen er alles aan om passagiers aan zich te binden. Daarom is een goed imago heel belangrijk. En juist dáárom vertellen zij niet alle ins en outs van hun werkwijze.

Dit maken onderstaande zeven onthullingen die we lazen op Columbus Travel wel duidelijk!

1) De weegschaal zit er wel eens een kilootje naast

Het is al niet leuk dat je bij teveel bagage flink in de buidel moet tasten en als dat dan ook nog eens ten onrechte is, al helemaal niet. En toch komt het vaker voor dan je denkt. Zo bleek uit een onderzoek op JFK Airport in New York bijvoorbeeld dat 14% van de bagageweegschalen niet goed stond afgesteld. Weeg daarom al thuis je bagage. Is het verschil bij de incheckbalie meer dan een kilo? Vraag dan of je jouw bagage op een andere weegschaal gecheckt mag worden.

2) Cabinelucht: daar zit een luchtje aan

Dat de lucht in een vliegtuigcabine ongezonder is dan boslucht, weten we. De lucht is er namelijk droog. Maar dat is niet het enige. Niet alleen vliegen de bacillen van je niezende buurman door dezelfde cabine, maar ook heel wat chemische residuen van de olie uit de motoren. Uit onderzoek van de Amerikaanse Federal Aviation Administration tussen 1999 en 2008 bleek namelijk dat de lucht op 926 vluchten verontreinigd was door deze residuen. Wat precies het effect is van de verontreiniging, is door onderzoek nog niet onomstotelijk vastgesteld. Dus de noodzaak om je eigen zuurstoftank mee aan boord te nemen, is er nog niet.

3) Van non-stop-vlucht naar overstap-vlucht

Je bent helemaal blij met je zojuist geboekte non-stop-vlucht. Maar wat jij niet (nog) niet weet, is dat vliegmaatschappijen zomaar een overstap in je vlucht kunnen stoppen zonder verdere uitleg. Dus zodra je merkt dat je non-stop vlucht gecanceld is, doe je er verstandig aan te checken of er nog een andere non-stop vlucht mogelijk is. Zo ja, bel dan de vliegmaatschappij en vraag vriendelijk of je met deze vlucht mee kunt. Geen non-stop vluchten meer over? Dan geven de grote vliegmaatschappijen meestal geld terug als je weigert op een vlucht met één of meerdere overstappen mee te reizen.

5) Een noodsituatie aan boord zonder het te weten

In veel gevallen wacht de crew aan boord behoorlijk lang met het informeren van de passagiers over problemen met het vliegtuig. In sommige gevallen vertellen zij zelfs helemaal niets over technische gebreken of aankomende noodsituaties. In 2009 kon het zelfs gebeuren dat de passagiers van de vlucht Brussel-Newark het vliegtuig uitstapten zonder te weten dat de piloot onderweg was overleden. ‘Is er een dokter aan boord?’, was de enige boodschap die liet doorschemeren dat er weleens iets ernstigers kon zijn gebeurd dan het flauwvallen van een passagier.

6) Check pas 24 uur van te voren online in

Kies jij ook online je zitplaats uit voordat je het vliegtuig instapt? Sta er dan wel bij stil dat wanneer je vlucht wordt omgeboekt, alle stoelreserveringen worden overschreven. Vliegmaatschappijen zijn namelijk niet verplicht je reservering aan te houden of te honoreren. Je doet er dus verstandig aan om pas 24 uur voor vertrek in te checken. Zo is de kans het kleinst dat je op een stoel terechtkomt waar je niet wilt zitten.

7) De crew is niet altijd even fris en fruitig

Door de immer aanwezige glimlach van de crew aan boord, is hen niet aan te zien dat ze soms vermoeid aan hun dienst beginnen. Lange diensten, verschillende tijdzones tijdens een dienst en gebroken nachten gaan ook hen niet in de koude kleren zitten. Niet vreemd dus dat bij veel vliegtuigongelukken de vermoeidheid van de piloot een belangrijke rol speelt.

8) Boeken bij de één, vliegen met de ander

Denk je een ticket bij Continental Airlines te hebben geboekt, blijk je ineens in een vliegtuig van Chautauqua te zitten. Dit kan gebeuren. Verschillende vliegmaatschappijen verkopen namelijk vaak samen tickets voor dezelfde vlucht. Lijkt het dus alsof je bij de jouw bekende maatschappij boekt, zit je ineens in een vliegtuig van een ander. Dat hoeft geen probleem te zijn, tenzij je je bagage onderweg verliest en de gegevens van de desbetreffende maatschappij nergens op te sporen zijn.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!