Artikel

7 dingen die je moet weten over Costa Rica

Staat Costa Rica nog op jouw vakantie bucket list of heb je al reisplannen gemaakt om de wonderschone flora en fauna van dit prachtige land te gaan aanschouwen? Voordat je afreist willen we je deze 7 dingen beslist meegeven!

1. Costa Rica is ongeveer zo groot als Denemarken. Het land heeft diverse klimaten en kent een lang regenseizoen. Wil je Costa Rica in de droge tijd bezoeken? Reis dan tussen december en maart.

2. Natuurlijk, ook in Costa Rica ligt asfalt, maar niet zoals je hier in Nederland gewend bent. En ook lang niet overal. Wil je bijvoorbeeld een van de 5 mooiste natuurparken ter wereld bezoeken, Corcovado, dan bereik je die over een zandweg. Een 4wheeldrive is dus een must!

3. Reis je in het droge seizoen, realiseer je dan dat het daar hoogseizoen is, dus de accommodaties zitten relatief snel vol en iets duurder dan in de rest van het jaar. Zeker in de wat meer afgelegen gebieden waar weinig lodges of hotels zitten is het zaak tijdig te reserveren.

4. Als je naar Costa Rica gaat wil je natuurlijk genieten van alle pracht en praal die de weelderige jungle te bieden heeft. Wat je beslist moet zien zijn: Corcovado, Manuel Antonia National Parc, de vulkaan en natuurpark Arenal, Turtugero National Parc maar ook Monteverde is de moeite waard!

5. Laat je vooraf even goed informeren over de gezondheidsrisico’s bij je huisarts of door de GGD. Behalve aan de caraibische kust komt er nergens in Costa Rica malaria voor, maar er zitten natuurlijk wel tal van andere beestjes… Een extra klamboe inpakken is geen overbodige luxe. Evenals goede wandelschoenen.

6. Op reis gaan naar Costa Rica kan op verschillende manieren. Er zijn verschillende aanbieders die georganiseerde groepsreizen voor singles aanbieden maar het is ook een land waar je prima zelfstandig kunt rondreizen. De georganiseerder reizen doen vrijwel alle highlights aan. Wil je liever buiten de gebaande paden, pareltjes aandoen en er iets langer dan een dag blijven? Huur dan een goede auto en reis op je eigen tempo.

7. Wat je zeker moet inpakken op je reis naar Costa Rica zijn: wandelschoenen, deet, trekkingbroek, klamboe, malariatabletten en een snorkel-set! Costa Rica heeft twee kustlijnen, de Pacifische en de Caraibische dus eenmaal uit de jungle neem je lekker een duik en vergaap je je aan de onderwaterwereld! Op verschillende locaties kun je ook dagtochten op zee maken om walvissen en dolfijnen te spotten, zoals bij het nauwelijks bezochte Bahia Drake.

Met singles naar Costa Rica kan met: ShoestringSawadeeFoxMambo

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. […] maar ook een wonderschone bestemming! De 7 dingen die je moet weten voordat je afreist hebben we al voor je verzameld! Het land van de eeuwige lente staat bekend om de tropische wouden en Caribische stranden.The place […]

    Reizen met singles: durf jij? | Single2Travel | 27-04-2015
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vind geluk en beleving in Costa Rica

Machu Picchu dan toch niet open voor toeristen op 1 juli

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Fietsen in de tropen: dit zijn de beste bestemmingen

4 reisbestemmingen voor avonturiers!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen