Artikel

6 tips om je koffer nooit meer kwijt te raken

Het is je grootste nachtmerrie: je koffer kwijtraken als je op reis bent. Geen kleren of andere reisbenodigdheden meer, alles wat rest zijn de dingen die je op de valreep in je handbagage hebt gepropt. Soms kun je er zelf niets aan doen en komt het door een foutje van de luchtvaartmaatschappij. Maar je kunt zelf ook per ongeluk de verkeerde koffer van de bagageband plukken.

Met deze 6 tips doe je er in ieder zelf geval alles aan om je bagage niet kwijt te raken:

1. Plak stickers op je koffer

Versier je koffer op met opvallende stickers. Dit is de ideale manier om je koffer te snel te herkennen, want hoeveel mensen zullen dezelfde sticker op dezelfde koffer plakken. Dat zou wel eng toevallig zijn!

2. Hang er iets aan

Hang iets leuks aan je koffer. Denk aan een kofferlabel of een simpel lintje kan al genoeg zijn om je koffer te vinden. Ook kun je gebruik maken van een kofferriem. Dan blijft je koffer dicht en wanneer je een leuk kleurtje neemt valt hij ook lekker op.

3. Kies een opvallend printje

Een zwarte basic koffer valt niet echt op, dus wanneer je snel weer weg wil bij die ellendige bagagebanden moet je voor een opvallend printje kiezen. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten variërend van een tijgerprintje tot de volledige Nachtwacht op je koffer.

4. Zet duidelijk je naam erop

Het zal je maar gebeuren dat degene voor jou precies dezelfde roze tijgerprint koffer heeft en die hem vlak voor je neus de band afhaalt. Zorg dat je naam duidelijk op de koffer staat, dan kun je namelijk aantonen dat die koffer toch echt van jou is. Deze koffer durft niemand anders per ongeluk mee te nemen!

5. Koop een kofferhoes

Een kofferhoes is ideaal als je niet altijd hetzelfde printje wil hebben maar toch wil opvallen. Bij SUITSUIT kun je er zelfs een laten maken met het logo van je bedrijf erop.

6. Onthoud hoe je koffer eruit ziet

Je zult echt niet de eerste zijn die staat te wachten bij de bagageband en denkt hoe zag mijn koffer er ook alweer uit? Zeker wanneer je een koffer hebt geleend van iemand anders of je koffer pas een paar weken hebt. Een handige trucje is om van te voren gewoon even een fotootje te maken van je koffer, dan weet je zeker dat je kunt omschrijven hoe hij eruit ziet wanneer je hem echt niet kan vinden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze 8 tips reis je in stijl

Handige reistip: deze rugzak opent als een koffer

5 tips om reisziekte te voorkomen

Vlucht op Schiphol geannuleerd: wat nu?

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie