Artikel

55plusser ontdekt de online reismarkt

De vijftigplusser vindt steeds beter zijn digitale weg. Ook als het gaat om het oriënteren voor en boeken van een vakantie. De belangrijkste online aankoop van 55plussers is een vakantie zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Vakanties belangrijke online aankopen

Bijna veertig procent van de Nederlanders heeft vorig jaar een vakantie geboekt via internet. In 2012 was dat nog 34 procent. Bij personen van 75 jaar of ouder is het percentage verdubbeld van 3,4 naar 7 procent. In totaal staan vakanties op de derde plek van belangrijke aankopen bij Nederlanders. Daarna volgen kaartjes voor een evenement of kleding en sportartikelen.

50+ singles

Ook op Single2Travel.nl is er ook een forse stijging waarneembaar als het gaat om de belangstelling voor reizen speciaal voor singles van boven de 50. Eigenaar Monique Holtmaat;  “Alleenstaanden die plannen maken om met een groep op vakantie te gaan vinden het sowieso erg prettig om met leeftijdsgenoten op reis te gaan. Dat geldt ook voor 50plussers en 60plussers. Gelijkgestemden in eenzelfde levensfase verhoogt het vakantieplezier waardoor men met een goed gevoel vertrekt en met een positief gevoel terug kijkt op een geslaagde vakantie” aldus Holtmaat.

Doelgroep vakanties

Vakanties voor een speciale doelgroep of met belangstelling voor een gezamenlijke activiteit zijn al geruime geliefd bij singles. Denk aan duikvakanties, zeilvakantie, avontuurlijke rondreizen of skivakanties in de winter. Behalve een gemeenschappelijke interesse voor de reisbestemming of voor hetgeen men ‘gaat doen’ op een groepsvakantie spelen leeftijd, levensfase en opleidingsniveau bij vele singles ook een voorname rol. Nog op zoek naar een leuke vakantie? Bij Groepsreizen staat een handig overzicht.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geweldig leuke reizen voor singles van boven de 50!

Deze factoren zijn cruciaal bij het slagen van een singlereis

5 x lekker op vakantie met vijftigplus singles

Singlereizen voor senioren

Singlereizen: 50-plus samen op reis met de bus

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie