Artikel

5 x gezond zonnen

De zomer is eindelijk begonnen, maar genieten van langere en zonnigere dagen in de buitenlucht, betekent dat je huid kwetsbaar is voor zonnebrand. Tenzij je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kan blootstelling aan de zon je huid beschadigen, waardoor rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker kunnen ontstaan.

Tips om kans op huidkanker te verkleinen:

Slechts één zonnebrand tijdens je jeugd verdubbelt je kansen op het ontwikkelen van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker. Onderstaande tips kunnen je helpen om schade door de zon te voorkomen en je kansen op huidkanker te verkleinen:

1*. Breng royaal een hoge SPF-zonnebrandcrème aan. Gebruik elke dag een breed-spectrum, waterbestendige zonnebescherming (SPF 30 of hoger). Zorg ervoor dat je het elke twee uur opnieuw aanbrengt en ook na het zwemmen of zweten. En breng het overal op je lichaam aan, niet alleen je gezicht en je bovenarmen.

2* Bescherm je lippen ​​tegen de zonnestralen. Lippenbalsems, glossen en lipsticks bevatten vaak SPF-ingrediënten. Matte lipsticks bevatten pigmenten die helpen schadelijke stralen te blokkeren.

3* Creëer wat schaduw. Kleding gemaakt van strak geweven stof met een hoge UV-beschermingsfactor (UPF) kan een fysieke barrière creëren die je huid tegen de zon beschermt. Lange mouwen of een lange broek, een zonnebril en een hoed met een brede rand helpen je ook schaduw te geven.

4* Vermijd piekuren in de zon. De zon is het meest schadelijk voor de huid tussen 12 uur en 15 uur, dus plan je buitenactiviteiten voor of nadat de zon op zijn sterkst is.

5* Onderzoek jezelf. Zoek met behulp van een passpiegel je huid op vlekken die verdacht lijken (ongewoon gevormde mollen die van vorm veranderen of die zwart, rood of roze van kleur zijn) en ga naar de huisarts als je ze tegenkomt. Als je eerder huidkanker hebt gehad, moet je jaarlijks worden gecontroleerd door een dermatoloog.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vrolijke winterzon vakanties voor singles

Dichtbij: drie heerlijke groepsreizen naar de zon in de winter

Winterzon versus zomerzon: dit zijn de verschillen

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

5 herfstvakanties voor singles om verliefd op te worden

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!