Artikel

5 tips voor het vinden van een singlereis met gelijkgestemden

Eén van de belangrijkste redenen om een singlevakantie te boeken, is dat je graag gelijkgestemden treft. Maar hoe weet je of dat het geval is bij de singlereis die je op het oog hebt? En hoe zorg je ervoor dat je de kans op gelijkgestemden tijdens je reis vergroot? We geven je 5 tips!

1. Leeftijdslimiet of niet?

Bij sommige singlereizen mag iedereen mee, terwijl bij andere reizen leeftijdslimieten gelden. Om de kans op gelijkgestemden tijdens je reis te vergroten, is het handig goed op deze leeftijden te letten. Hoe kleiner de leeftijdscategorieën, hoe groter de kans op gelijkgestemden.

2. Grootte van het reisgezelschap

Over het algemeen geldt: hoe groter de groep, des te groter de kans op gelijkgestemden. Andersom geldt weer: hoe kleiner de groep, hoe beter het contact met elkaar. Maar ook: hoe kleiner de kans dat je mensen vindt met wie je echt een klik hebt. Qua groepsgrootte is het dan ook altijd een beetje balanceren. Het voordeel van een iets grotere groep is dat je vaak ‘deelgroepjes’ vindt met mensen die elkaars interesse delen.

3. Gedeelde activiteiten

In de meeste reisprogramma’s voor singlereizen zit minimaal één gedeelde activiteit. Let goed op het aantal gedeelde activiteiten en het type activiteit: als jij een passie hebt voor die activiteiten, dan deel je die passie waarschijnlijk ook met je medereizigers. De kans is dan ook groot dat je tijdens deze activiteiten veel plezier met elkaar hebt.

Vaak worden er na een groepsreis nog reünies georganiseerd die aansluiten bij de geboekte activiteit. Bijvoorbeeld een dagje mountainbiken op de Veluwe na een mountainbike-vakantie in de Alpen. Ideaal om jullie herinneringen weer op te halen en gezellig bij te kletsen.

4. Gedeelde opleiding of religie

De kans op het vinden van gelijkgestemden wordt vaak bepaald door meerdere factoren. Eén van die factoren die een rol speelt is bijvoorbeeld het opleidingsniveau: weet je bijvoorbeeld zeker dat iedereen hoger opgeleid is, dan vergroot dat de kans op leuke en goede gesprekken. Je vindt makkelijker aansluiting bij elkaar en dat is natuurlijk wel zo prettig. Hetzelfde geldt natuurlijk voor singlereizen of groepsreizen met gelijkgestemden op het gebied van religie.

5. Gedeelde interesse in een bestemming

Een van de factoren die nogal eens onderschat wordt, is de rol van gedeelde interesse in een bestemming. De interesse in een land of gebied kan namelijk ook zeker zorgen voor aanknopingspunten in gesprekken met je reisgenoten! Voor de meeste kans op gelijkgestemde single reisgenoten wegen de eerste vier punten echter wel zwaarder.

We wensen je veel succes bij het zoeken naar een hele leuke singlereis! Hulp nodig? Doe de reiswijzer.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Is een groepsreis met singles wel iets voor mij?

Singlereizen in eigen land

Lekker op vakantie de natuur in samen met singles!

De eerste keer kiezen voor een singlevakantie

Zo ben je het ideale gezelschap tijdens een singlereis

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Shoestring - Cuba