Artikel

5 tips om reisziekte te voorkomen

Zie jij al groen als je incheckt voor je vlucht? Of gaat jouw boottochtje altijd hand in hand met een plastic zak? Niets verpest je vakantie meer dan reisziekte. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je er vanaf te helpen, zodat je voortaan gerust op reis kunt.

Tip 1: Eet licht
Klinkt simpel, maar het helpt echt: een lichte, gezonde maaltijd voordat je op reis gaat. Ga voor iets wat je vaker eet, zodat het vertrouwd is voor je maag. Een boterham, cracker of vers fruit is altijd goed. Vette producten als koffie en alcohol kun je beter even laten staan tot na je reis.

Tip 2: Kies de juiste plek
Handig in het vliegtuig, maar ook in de auto of op de boot: kies de stoel uit waar je het minst last hebt van onverwachte bewegingen. In het vliegtuig is dit vaak naast de vleugels, op een boot buiten of in het laagste compartiment en in de auto helemaal voorin, zodat je kunt zien waar de weg naartoe loopt. Reis je met openbaar vervoer? Vermijd dan achteruit reizen.

Tip 3: Reis ‘s nachts
In het donker reizen heeft als voordeel dat je evenwichtsorgaan minder wordt geprikkeld en de kans dat je in slaap valt ook nog eens groter is. Een nachttrein of een avondvlucht is daarom perfect als je last hebt van reisziekte. Oogjes dicht en voor je het weet lig je aan het strand op die zonnige bestemming.

Tip 4: Zoek niet (te)veel afleiding
Het klinkt verleidelijk: afleiding zoeken zodat je niet hoeft te focussen op de reisziekte. Toch maar niet meer doen… Lezen, gamen of schrijven zorgt er vaak juist voor dat je je misselijk of duizelig gaat voelen. Toch zin om iets te doen? Luister naar muziek of download van tevoren een podcast.

Tip 5: Reispilletjes
Alle bovenstaande tips al geprobeerd, maar zonder succes? Gelukkig zijn er nog zat andere middeltjes die ervoor zorgen dat jij je plastic zak aan de wilgen kunt hangen. Zo zijn er bij elke drogist reispilletjes beschikbaar, bestaan er speciale pleisters tegen zeeziekte en zweren sommige reizigers bij een watje in hun oor (hebben we zelf nog niet geprobeerd).

Bron: TripTalk

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

gerelateerde artikelen

De ICE: heerlijk treinen door Duitsland

Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

Kan je je vakantie (gratis) annuleren omwille van het coronavirus?

Ontdek Ibiza vanaf het water!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...