Artikel

5 redenen waarom vakantie je een betere werknemer maakt

We kunnen op vakantie ons werk moeilijk loslaten, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar we zouden dat juist ongegeneerd wel moeten kunnen, want deze 5 dingen zorgen ervoor dat we beter werken als we terugkomen van vakantie. Toch nog maar eens kijken hoeveel vakantiedagen je nog hebt staan …

Je vermindert stress

Om even een open deur in te trappen: werken kan je stress bezorgen. Chronische stress kan leiden tot slapeloosheid, hoge bloeddruk, een verzwakt immuunsysteem en een hoop gezondheidsproblemen zoals zelfs depressie en hartaandoeningen. Studies hebben aangetoond dat zelfs een korte werkonderbreking die stressniveaus significant kan doen dalen. Het is dus belangrijk om af en toe uitgebreid te ontspannen en terug de batterijen op te laden, en weg te stappen van die voortdurende stroom van e-mails en taken die boven je hoofd hangen.

Je werkt efficiënter na je vakantie

Hoge stressniveaus zorgen ervoor dat je afweziger bent op het werk en minder productief wordt, wat soms een hogere kost is voor bedrijven dan iemand een paar dagen vrij geven. Werknemers voelen zich vaak schuldig over vakantie nemen, terwijl het net aangemoedigd zou moeten worden, omwille van het voordeel dat het ook voor de werkgever en de werkplek oplevert. Na een vakantie keer je terug vol energie en goede moed terug naar de werkplek, klaar om de dingen aan te pakken. Work hard, play hard, er zit waarheid in.

Je bent een aangenamere collega

Niemand zit te wachten op een collega die voortdurend klaagt over vermoeidheid en te veel werk. Veel leuker is het om samen te werken met een brok energie die zaken efficiënt aanpakt, in plaats van erover te zeuren. Maar toegegeven: wie nood heeft aan vakantie, trapt zelf wel eens in de val van zeuren en klagen. Gun jezelf die paar dagen vrijaf, en je collega’s zullen je dankbaar zijn. Laat de out-of-office zijn werk doen, en laat het verder gewoon los. Je hoort het misschien niet graag, maar de boel blijft echt wel draaien zonder jou. En dat is eigenlijk een enorme opluchting.

Je raakt uitgerust

Eén van de heerlijkste dingen aan vakantie, is die wekker triomfantelijk kunnen uitschakelen. Daarmee geef je je lichaam de toestemming om zo lang te slapen als het nodig heeft. Een goede nachtrust is een essentieel onderdeel van je gezondheid, en na een paar dagen vakantie zal je voelen hoe zalig het is om uitgeslapen te zijn.

Je bent creatiever

De meeste ideeën ontstaan niet in een muf kantoor tussen 4 muren, maar wel als je even uit je dagelijkse omgeving wordt weggehaald. Creatief blijven in je job als je elke dag op dezelfde plek achter hetzelfde bureau plaatsneemt, is niet evident. Even vrijaf nemen geeft ruimte in je hoofd, wat tot onverwacht originele ideeën kan leiden. Onderschat trouwens nooit de kracht van een uitgebreide dagdroom, één van de basiselementen van een vakantie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De behoefte aan vakantie blijft onverminderd groot

Zelf een rondreis maken? Hier moet je op letten met een huurauto

Met deze 3 tips breng je je vakantie met gemak door

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

De mooiste casino bestemmingen 2019

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen