Artikel

1 miljoen Nederlanders op vakantie met Hemelvaart

Eén miljoen Nederlanders gaan dit jaar met Hemelvaart op vakantie. Daarvan vieren 600.000 mensen de vakantie in eigen land. Dat maakt NBTC Holland Marketing bekend.

Ruim 400.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Omdat Hemelvaart op een donderdag valt, maken veel mensen er een lang weekend van. Vergeleken met 2012 is het aantal vakanties rond Hemelvaart ongeveer gelijk. Vorig jaar viel Hemelvaart in de meivakantie. Bijna de helft van de Nederlanders die in eigen land vakantie viert, kiest voor een kampeervakantie. Ook bungalowvakanties in eigen land zijn populair.

Mooi weer

Er is opnieuw laat geboekt. Bovendien speelt het aanhoudende mooie weer een grote rol. Bij goed weer is men eerder geneigd nog snel even een weekendje weg in eigen land boeken. De organisatie verwacht dan ook dat er een run op last minute boekingen zal plaatsvinden.

Nederlanders besteden gemiddeld zo’n 165 euro per persoon tijdens een binnenlandse vakantie rond Hemelvaart. In totaal wordt er rond Hemelvaart zo’n 100 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Hemelvaart zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Bron: nbtc

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie